آموزش

بهترین سم برای سفیدک پودری – راهکارهای مبارزه با آن چیست؟

سم برای سفیدک پودری

سفیدک پودری که با نام سفیدک سطحی و سفیدک حقیقی نیز شناخته می‌شود, از بیماری‌های قارچی رایجی است که در سرتاسر دنیا دیده می‌شود. این بیماری اگر چه که منجر به مرگ گیاه نمی‌شود اما عملکرد گیاه را کاهش می‌دهد و از نظر ظاهری مطلوب نیست همین امر سبب می‌گردد که این بیماری ضررهای اقتصادی به همراه داشته باشد. به همین دلیل ما در این مقاله از سپاهان سم قصد داریم شما را در زمینه پیدا کردن بهترین سموم برای سفیدک پودری و شیوه های درمان و مبارزه با آن راهنمایی کنیم.

سفیدک پودری چیست؟

آفت سفیدک پودری یکی از شایع ترین بیماری های گیاهی است که به راحتی قابل تشخیص است. این آفت تقریبا همه انواع گیاهان شامل غلات و علف ها, سبزیجات, گیاهان زینتی, علف های هرز, درختچه ها, درختان میوه, درختان سایه برگ و درختان جنگلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در بعضی نقاط کپک‌های پودری روی یاس بنفش, انگور, گل رز, چمن, سبزیجات (مانند کدو و نخود), گیلاس, سیب, گلابی و غیره رایج است. درمان سفیدک پودری در صورتی که علائم آن به موقع تشخیص داده شود, با روش های مختلفی قابل انجام است.

در ادامه به معرفی بهترین سم برای سفیدک پودری پرداخته ایم.

علائم آفت سفیدک پودری

سفیدک پودری در آب و هوای گرم و خشک رشد کرده و به شکل لک‌های پودری سفید و خاکستری روشن روی برگ‌ها دیده می‌شود. کم بودن تابش نور خورشید و جریان هوای ضعیف و رطوبت زیاد بر روی برگ‌ها شرایط را برای بوجود آمدن سفیدک پودری فراهم می‌کند. کاهش رشد گیاه, سوختگی میوه, کم شدن میوه, لکه‌ها یا سوختگی برگ‌ها, پژمرده شدن ساقه و ریزش زودرس برگ‌های گیاه از علائم دیگر ابتلای گیاه به سفیدک پودری است.

سفیدک پودری خیار

سفیدک پودری خیار با کاهش فتوسنتز موجب کاهش رشد و از بین رفتن زود هنگام شاخ و برگ شده و از طریق کاهش تعداد و اندازه میوه و نیز از طریق کوتاه کردن دوره برداشت باعث بروز خسارت می‌گردد. شرایط بهینه برای گسترش بیماری دمای ۲۴-۲۹ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۹۵ – ۸۰ درصد است.

سم برای سفیدک پودری خیار

سفیدک پودری گوجه فرنگی

معمولا ابتدا برگی که آلوده شده, در پهنک خود دایره های رنگ پریده ای را نشان می‌دهد. این لکه ها گرد نمی‌مانند و زاویه دار می‌شوند. در این دو مرحله معمولا نمی‌توان کامل تشخیص داد که این لکه ها ناشی از سفیدک سطحی باشند. مخصوصا زمانی که لکه ها آفتاب سوخته هم می‌شوند. تا اینکه در روی این لکه های پودری سفید رنگی ظاهر می‌شود. گاهی پشت برگ هم به رنگ تیره در می‌آید.

بهترین سم برای سفیدک پودری گوجه فرنگی

سفیدک پودری گل رز

سفیدک سطحی رز, یکی از رایج‌ترین بیماری‌های گل رز است. در اثر مبتلا شدن, برگ و سایر قسمت‌های گیاه با پوشش پودری سفید رنگی پوشانده می‌شود. در صورت بیماری شدید, گیاهان ممکن است کوتاه شده و برگ‌ها پیچ خورده و سپس خشک شده و بریزند.

سم برای سفیدک پودری گل رز

سفیدک پودری انگور

قارچ سفیدک پودری می‌تواند تمام بافت‌های سبز درخت انگور را آلوده کند. روی برگ‌ها, با ایجاد نواحی کوچک, سفید یا خاکستری مایل به سفید, رشد قارچ ظاهر می‌شوند که اغلب تا زمانی بزرگ می‌شوند که کل سطح برگ یک پوشش پودری, سفید تا خاکستری داشته باشد.

برگ‌هایی که به‌شدت آسیب دیده‌اند ممکن است در هوای گرم و خشک به سمت بالا خم شوند و برگ‌های در حال گسترش آلودگی, ممکن است توقف کرده و رشد کنند. در نهایت برگ‌ها درنتیجه این بیماری زرد شده و زودتر از موعد می‌ریزند.

بهترین قارچ کش سفیدک پودری انگور

سفیدک پودری گیاهان آپارتمانی

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های انواع مختلف گیاهان آپارتمانی, بیماری سفیدک پودری است. این نوع بیماری به راحتی قابل تشخیص است و همانطور که گفته شد تقریبا تمام گیاهان, مثل درختان میوه, درختچه‌ها, سبزیجات, علف‌های هرز و گیاهان آپارتمانی را گرفتار خود می‌کند. یکی از مشخص‌ترین علائمی که این قارچ بیمارگر ایجاد می‌کند لکه‌های روشن و زرد رنگ بر روی برگ گیاه است که به مرور در محل آلودگی کپک سفید رنگ و پودری مانندی ظاهر می‌شود. در نهایت این پودر کل برک را فرا گرفته و کاملا قابل تشخیص است. در موارد شدیدتر اگر اقدامی برای کنترل بیماری انجام نشود برگ‌ها خشک شده و تقریبا گیاه از بین خواهد رفت.

در این بخش چند نمونه از علائم این آفت برروی برخی از گیاهان آپارتمانی را نشان داده‌ایم:

۱- سفیدک پودری یوکا

چنانچه سفیدک پودری یوکا برطرف نشود, در مرور زمان سبب پوسیدگی ساقه, تنه, ریشه, خشک شدن و ریزش برگ یوکا می‌شود.

قارچ کش سفیدک پودری یوکا

۲- سفیدک پودری شمشاد

همانند یوکا, آفت سفیدک پودری برای شمشاد نیز خسارت زیادی به گیاه وارد می‌کند و چنانچه اقدامی برای از بین بردن آن نشود, سبب خشک شدن گیاه و ریزش برگهای آن می‌شود.

بهترین قارچ کش سفیدک پودری شمشاد

خسارات ناشی از سفیدک پودری

همانطور که در پاراگراف قبل نیز به آن اشاره شد, آفت سفیدک پودری (سطحی) موجب کاهش رشد گیاه, سوختگی میوه, کم شدن میوه, لکه‌ها یا سوختگی برگ‌ها, پژمرده شدن ساقه و ریزش زودرس برگ‌های گیاه شود.

عامل بیماری سفیدک پودری (سطحی)

ایجاد و شدت آفت سفیدک پودری به عوامل زیادی بستگی دارد:

  • تنوع گیاه میزبان
  • سن
  • شرایط گیاه
  • شرایط آب و هوایی در طول فصل رشد

این آفت در آب و هوای گرم و خشک شدید است. این به این دلیل است که قارچ برای ایجاد عفونت نیازی به وجود آب در سطح برگ ندارد. با این حال, رطوبت نسبی هوا برای جوانه زنی هاگ باید بالا باشد. بنابراین, این بیماری در کاشت های کپه ای که در آن گردش هوا ضعیف است و در مناطق مرطوب و سایه دار شایع است. با افزایش رطوبت نسبی تا ۹۰ درصد, بروز عفونت افزایش می‌یابد, اما زمانی که سطوح برگ‌ها خیس هستند (مثلا در یک روز بارانی) این اتفاق نمی‌افتد. گیاهان جوان و شاداب معمولا نسبت به گیاهان بالغ تر حساس تر می‌باشند.

راه های درمان سفیدک پودری

روش های مختلفی برای کنترل و درمان سفیدک پودری وجود دارد. در حالی که حذف و از بین بردن تمام گیاهان آلوده راه حل ایده آل است, اما چندان عملی و منطقی نیست. خوشبختانه, اقداماتی وجود دارد که می‌توان برای خلاص شدن از آفت سفیدک حقیقی (پودری) انجام داد.

راه های درمان سفیدک پودری

۱- حذف قسمت های آلوده گیاهان

برای شروع, باید از نگاهدارنده های گیاه استفاده شود تا قسمت هایی از گیاهان را که دارای سفیدک قابل مشاهده هستند, برش داده شده و برداشته شوند. اگر این آفت بر روی چند برگ مشاهده شد, باید آنها را از گیاه جدا کرده و از کمپوست کردن آن جلوگیری شود (زیرا باعث پخش شدن هاگ ها می‌شود).

۲- مدیریت باغ

در صورتیکه گیاهان مستعد ابتلا به سفیدک سطحی هستند, باید اقداماتی را برای جلوگیری از گسترش یا عود مجدد آن انجام داد:

  • بهبود گردش هوا در باغ با تنک کردن و هرس کردن گیاهان تا جایی که به نظر برسد هر گیاه, جای تنفس دارد. این عمل می‌تواند به جلوگیری از گسترش و رشد هر گونه قارچی که از قبل در بین گیاهان وجود داشته, کمک کند.
  • تا زمانی که شیوع سفیدک سفیدک پودری (Powdery mildew) تحت کنترل نیست, کوددهی را نباید برای گیاهان آسیب دیده انجام داد زیرا موجب گسترش آفت سفیدک پودری می‌شود.
  • از آبیاری گیاهان از زاویه بالا خودداری شود (البته به استثنای باران) زیرا برگهای مرطوب ممکن است رشد بیشتر کپک را تشویق کنند. برخی از سفیدک های پودری با رطوبت روی برگ‌ها مهار می‌شوند, در حالی که برخی دیگر به دلیل مرطوب شدن سطح برگ مورد توجه قرار می‌گیرند.
  • اگر واریته های مقاوم گیاهی در دسترس نیستند, در مکان های سایه دار کشت انجام نشود.

۳- استفاده از مواد شیمیایی (سموم کشاورزی)

محلول های شیمیایی یا ارگانیک متنوعی برای درمان سفیدک پودری در دسترس هستند. متداول ترین آن ها, قارچ کش سفیدک پودری است. عمدتا اگر آفت سفیدک پودری در باغ ها و گلدان های خانگی رخ دهد, درمان های خانگی ارگانیک مانند جوش شیرین, سرکه سیب یا شیر نیز می‌تواند برای درمان سفیدک پودری مفید و موثر قرار گیرد. برای محافظت مداوم, قارچ‌کش‌ سفیدک پودری باید هر هفت تا ۱۴ روز یکبار مجددا استفاده گردد.

بهترین سم برای سفیدک پودری و نکاتی که باید رعایت کرد

در این بخش به بررسی بهترین سموم برای سفیدک پودری پرداخته ایم و شما عزیزان می‌توانید با استفاده‌‌ی درست از سموم زیر آفت سفیدک پودری (سطحی) را به طور کامل از بین ببرید.

قیمت اصلی 399,000 تومان بود.قیمت فعلی 375,000 تومان است.

معرفی بهترین سموم قارچ کش برای سفیدک پودری

قارچکش سفیر (ارتیواتاپ)

می‌توان به شما این اطمینان را داد که بهترین قارچ کش سفیدک پودری, سم قارچ کش سفیر (ارتیواتاپ) می‌باشد. از این سم قارچ کش با دوز 1 در هزار بصورت محلولپاشی, 3 مرتبه با فاصله ی 4 روز انجام شود.

قارچکش کالیبان

یکی دیگر از سموم مناسب برای سفیدک پودری, سم قارچکش کالیبان است. از این سم با دوز 2 در هزار بصورت محلولپاشی و سه نوبت با فاصله ی 4 روز استفاده شود.

قارچ کش مانکوزب

از دیگر قارچکش هایی که می‌توان برای سفیدک سطحی از آن استفاده نمود, قارچکش مانکوزب است. از این سم با دوز 2 در هزار بصورت محلولپاشی و سه نوبت با فاصله ی 4 روز استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *