عمومی

بهترین سم برای شانکر – راهکار درمان بیماری شانکر چیست؟

بهترین سم برای شانکر

بیماری گیاهی شانکر از جمله بیماری های مضر برای درختان و باغات است. جالب است بدانید که اگر این بیماری کنترل نشود, می‌تواند منجر به مرگ گیاه نیز گردد. به همین دلیل ما در این مقاله از سپاهان سم قصد داریم شما را در زمینه پیدا کردن بهترین سموم برای بیماری شانکر و شیوه های درمان و مبارزه با آن راهنمایی کنیم.

بیماری شانکر چیست و انوع آن کدام‌اند؟

شانکر بیماری شایع و مخربی است که بوته‌ها و درختان میوه هسته‌دار را درگیر می‌کند. در واقع شانکرها علائم آسیب‌هایی هستند که غالبا در اثر آلودگی آسیب‌دیدگی باز با عوامل بیماری‌زای قارچی یا باکتریایی رخ می‌دهد. بیماری شانکر معمولا باعث مرگ شاخه‌ها یا ضعف ساختاری درخت می‌شود تا این‌که ناحیه‌ی آلوده بر اثر طوفان یا کولاک شکسته شود. از شانکرهای رایج می‌توان شانکر سیتوسپورایی, شانکر فوموپسیس و شانکر نکتریایی را نام برد.

انواع بیماری شانکر

انواع بیماری شانکر

شانکر باکتریایی

بیماری شانکر باکتریایی (Bacterial Canker) بیماری مخرب درکشت‌های باغی به شمار می‌آید. این بیماری مستقیما به ساختار درختان خصوصا نهال‌های تازه کاشته شده آسیب رسانده و موجب کاهش عمر مفید درختان می‌شود.

شانکر باکتریایی

شانکر باکتریایی

شانکر سیتوسپورایی (شانکر قارچی)

علائم بیماری گیاهی شانکر روی سرشاخه ها, شاخه های قطور و در روی تنه درخت دیده می‌شود. سرشاخه های مبتلا در حالی که پوست آنها کمی چروکیده شده, خشک می‌شوند. شانکر ایجاد شده و ترشح صمغ در این بیماری شبیه علائم بیماری شانکر باکتریایی درختان هسته دار بوده و معمولا این دو بیماری که در مناطق مرطوب و پر باران شیوع دارند با هم اشتباه می‌شوند. در ادامه به معرفی بهترین سم برای شانکر پرداخته ایم.

شانکر سیتوسپورایی (قارچی)

شانکر سیتوسپورایی (قارچی)

تفاوت شانکر باکتریایی و قارچی چیست؟

بیماری شانکر درختان با عامل های قارچی و باکتریایی در جنبه های مختلف از جمله علایم و خسارت بیماری, ایجاد شکاف ها یا زخم های سطحی تا عمیق در اندام های هوایی درخت, خروج صمغ در محل های زخم و همینطور نحوه مدیریت آن ها دارای شباهت های بسیار زیادی می‌باشند؛ اما بطور کلی در برخی عوامل به شرح زیر دارای تفاوت های جزئی می‌باشند:

  • عوامل ایجاد کننده هر دو نوع شانکر به لحاظ میکروبی (باکتری یا قارچ عامل بیماری) با هم متفاوت می‌باشند.
  • نفوذ عامل بیماری شانکر قارچی بیشتر به روش غیر مستقیم و از طریق زخم های حاصله از هرس, صدمات مکانیکی, آفتاب سوختگی و … صورت می‌گیرد؛ در حالی که نفوذ عامل باکتریایی علاوه بر روش های غیر مستقیم, از روش های مستقیم و طبیعی مانند روزنه ها و جوانه های سالم هم صورت می‌گیرد.
  • به طور معمول در بخش مرکزی شانکرهای قارچی, اندام‌ های تولید مثل قارچ در مرحله غیرجنسی (پیکنید و پریتس‌ های قارچ بیمارگر) به شکل جوش‌ های کوچک و سیاه‌ رنگ تا نارنجی نمایان می‌گردند؛ در حالی که شانکر با عامل باکتریایی فاقد این علایم می‌باشد و در صورت برداشتن پوست محل شانکر باکتریایی, رگه های قهوه ای در بافت زیر پوست شانکر که نشانه پیشروی باکتری است دیده می‌شود.
  • با برداشتن پوست در زیر محل شانکر با عامل باکتریایی و توسعه بیماری بوی ترشگیدگی از محل بافت آلوده به شدت استشمام می‌گردد؛ در حالی که بافت بیمار محل شانکر با عامل قارچی فاقد این بوی ترشیدگی می‌باشد.

بهترین سم برای شانکر و نکاتی که باید رعایت کرد

در این بخش به معرفی بهترین سم بیماری شانکر پرداخته‌ایم. چه بیماری گیاه شما شانکر باکتریایی باشد یا قارچی و یا شانکر سیتوسپورایی, فرقی نمی‌کند زیرا که درمان انواع مختلف بیماری شانکر به یک شکل است.

درمان قطعی بیماری شانکر

درمان قطعی بیماری شانکر

سمومی که در زیر معرفی شده‌اند, برای درمان شانکر تمامی محصولات زراعی و درختان از جمله درخت سیب, درخت گردو, پسته, زردآلو, گیلاس, هلو, مرکبات, لیموترش, درختان میوه هسته دار, گوجه فرنگی, سیب زمینی و … نتیجه بخش می‌باشد.

بردوفیکس

بردوفیکس, یک محلول بسیار قوی قارچ‌ کش و باکتری کش از ترکیبات مس است که دارای اثر حفاظتی و تماسی است. بردوفیکس جز بهترین سموم برای شانکر باکتریایی و انواع دیگر بیماری شانکر به حساب می‌آید. از بردوفیکس برای شانکر با دوز 3 در هزار بصورت محلولپاشی روی شاخ و برگ و هم تنه گیاهان استفاده کنید, همچنین با دوز 5 در هزار بصورت آبیاری مصرف کنید. کلا دو مرتبه محلولپاشی و دو مرتبه آبیاری به فاصله 3 روز یکبار انجام شود.

اکسی کلرور مس

قارچکش اکسی کلرور مس, یک سم قارچ کش و باکتری کش حفاظتی از گروه ترکیبات مسی است که جهت کنترل طیف وسیعی از پاتوژن ها بکار برده می‌شود. این سم یکی از بهترین گزینه ها برای درمان قطعی بیماری شانکر به حساب می‌آید. از اکسی کلرور مس با دوز ۳ در هزار بصورت آبیاری و محلولپاشی با فاصله 3 روز یکبار و در دو مرحله استفاده نمائید.

چسب باغبانی + بردوفیکس

پس از انجام مراحل قبل, بمنظور تثبیت درمان این آفت, محلولی غلیظ از چسب باغبانی به همراه بردوفیکس درست نموده و سپس با یک فرچه بر روی تنه درخت و یا در محل زخم یا شکاف موجود بر روی تنه پخش نمائید.

مصرف چسب باغبانی به همراه بردوفیکس برای بیماری شانکر

نحوه مصرف چسب باغبانی به همراه بردوفیکس برای بیماری شانکر

خرید بهترین سم برای شانکر

فروشگاه سموم کشاورزی سپاهان سم, بهترین سموم برای از بین بردن بیماری شانکر را با نازلترین قیمت در اختیار شما عزیزان قرار داده است.

2 دیدگاه در “بهترین سم برای شانکر – راهکار درمان بیماری شانکر چیست؟

  1. بیات گفت:

    سلام دوز سه در هزار یعنی چی؟

    1. علی صادق‌پور گفت:

      سلام. یعنی 3 لیتر یا 3 کیلوگرم در هزار لیتر آب.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *